Keramický hrnek určený dětem předškolního věku - Kleinová, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Má bakalářská práce pod názvem Keramický hrnek určený dětem předškolního věku, se skládá ze dvou částí, a to teoretické a praktické. V teoretické části je řešena problematika funkcí designu, kde je zvláště zohledněna funkce hygienická, veškeré požadavky na design jsou limitovány věkovou skupinou uživatelů. Jelikož je má práce zaměřena na dětskou věkovou kategorii, jsou v ní uváděny konkrétní typy hrnku vyhovující danému věku dítěte a s tím spojená tvarová bezpečnost nádoby. V praktické části je řešena psychologie barev a materiálu, které mohou ovlivňovat působení hrnku na uživatele. Součástí práce je také fotodokumentace pracovního postupu a finální výkres. Praktická část dále obsahuje finální výrobek v malé sérii. Práce je současně rozšířena o kresebné skici a barevné varianty hrnků.
Ceramic Mug intended for Children of Preschool age
Keywords: hrnek; historie hrnku; dítě předškolního věku; design; funkce designu; požadavky na design; hygiena; cup; history of cup; pre-school aged children; design; design function; requirements for design; hygienic role