Prvotní algologický průzkum v povodí Křemžského potoka. - Vyžralová, Anna (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem mého výzkumu byl Křemžský potok a rybníky v jeho okolí.Křemžský potok ležící v oblasti Blanský les se v průběhu času znečistil. Vesnice, kterými potok protékal, způsobily jeho znečištění.Voda se v potoce znečistila dále také vlivem čističky odpadních vod a vlivem přítoků. V oblasti Křemžského potoka a rybníků jsem nalezla mnoho typických druhů pro tuto oblast.
Primary algologic research in basin of Křemžký potok.
Keywords: řasy; potok; rybník; algae; stream; pond