Nuda ve škole a volném čase u žáků středních škol - Burdová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato dipolomová práce má teoreticko-empirický charakter. V teoretické části práce je popsána n azákladě odborné literatury problematika nudy ve škole a ve volném čase. Definován a charakterizován pojem nuda, ve vztahu k nudě je popsána problematika motivace ve vyučování a způsobu trávení volného času se zaměřením na žáky středních škol. V empirické části práce je provedeno výzkumné šetření s cílem zjistit souvislosti mezi nudou ve volném čase a nudou ve škole u žáků středních škol. Výzkumné šetření bylo realizováno prostřednictvím dotazníkového šetření u žáků středních škol na Jindřichohradecku.
Boredom in school and in leisure time of secondary school pupils
Keywords: nuda; volný čas; motivace; adolescence; boredom; leisure time; motivation; adolescente