Zpracování dodavatelsko-odběratelských vztahů v účetním programu ve vybrané firmě - Kubů, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zpracování dodavatelsko-odběratelských vztahů v účetním programu včetně návrhu řešení těchto vztahů. Současně i analýza využití a vhodnosti vybraného programu. Bakalářská práce má dvě části. První část je část teoretická a zabývá se hlavně teorií dodavatelsko-odběratelských vztahů s aplikací na vymezení zúčtovacích vztahů. A na účetní případy, které vnikají v souvislosti s pohledávkami a se závazky. Druhá část poukazuje na aplikaci konkrétních postupů u těchto vztahů v existující společnosti Vodotechnické služby s.r.o. Mezi tyto postupy patří hlavně fakturace (práce s běžnými a zálohovými fakturami). Přehledy, zda jsou pohledávky a závazky uhrazené či nikoliv. A dále také analyzování pohledávek a závazků společnosti pomocí ukazatelů z finanční analýzy.
Development of customer-supplier relationships in the accounting program in the selected company
-
Keywords: dodavatelsko-odběratelské vztahy; účetní program; fakturace; pohledávky; závazky; customer-supplier relationships; accounting program; invoicing; receivables; payables