Hodnocení činnosti rozmetadel statkových hnojiv s odlišným provedením rozmetacího ústrojí v podniku zemědělské prvovýroby - Herčík, Jakub (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou rozmetadel statkových hnojiv s odlišným rozmetacím ústrojím, jejich popisem a celkovou konstrukcí. Dále je v práci porovnán pracovní záběr spolu s hmotnostní výkonností, kvalita práce, rovnoměrnost rozmetání a měrný tlak působící na půdu. Součástí této práce je i ekonomika související s rozmetadly. Všechny tyto aspekty jsou porovnávány na dvou rozmetadlech s různým rozmetacím ústrojím.
Evaluation of activities of the manure spreaders with a different construction of the manure spreaders on the holding of primary production agriculture
Keywords: Rozmetadlo statkových hnojiv; kvalita práce; rozmetací ústrojí; měrný tlak; ekonomika; rovnoměrnost rozmetání; konstrukce.; Manuer spreader; work quiality; spreading device; specific; economy; spreading uniformity; construction.