Analýza potenciálu aplikace principů štíhlé výroby ve vybraném průmyslovém podniku - Říha, Karel (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce je stanovit potenciál aplikace principů štíhlé výroby. Tento potenciál je možné určit pomocí sledování ukazatele IE, neboli průmyslové efektivity, která udává podíl užitečného času na celkovém času výroby a ukazatele PLT, jenž udává celkové množství času, který potřebuje jeden výrobek, aby prošel celým procesem výroby a je ovlivněn velikostí zásob rozpracované výroby a materiálu.
Analysis of aplication potential of the Lean manufacturing principles in the selected industrial company
Keywords: štíhlá výroba; lean manufacturing; průmyslová efektivita; optimalizace materiálových toků; lean manufacturing; industrial efficiency; material flows optimalization