Role rodičů při realizaci volnočasových aktivit dětí mladšího školního věku - Žikešová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá problematikou role rodičů při realizaci volnčasových aktivit dětí mladšího školního věku. Výchova ve volném čase je důležitá z mnoha důvodů. Mimo výchovně vzdělávací a zdravotní funkci jde o rozvoj sociálních dovedností. Mezi sociální funkce volnočasové výchovy také zahrnujeme působení výchovy na široký okruh prevence sociálně patologických jevů.
The role of parents in the realization of leisure-time activities of younger-school-age children.
Keywords: RODINA; VÝCHOVA; DĚTI; VOLNÝ ČAS; MLADŠÍ ŠKOLNÍ VĚK; ZÁJMY; INSTITUCE VOLNÉHO ČASU; FAMILY; EDUCATION; CHILDREN; FREE TIME; YOUNGER SCHOOL AGE; INTERESTS; INSTITUTION OF FREE TIME