Soudobé koncepce výchovy k toleranci a multikulturalismu - Navrkalová, Anna (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se věnuje pojmům souvisejícím s výchovou k toleranci a multikulturalismu, vymezení jejích hlavních myšlenek a cílů. Jsou zde uvedeny soudobé koncepce výchovy k toleranci. Konkrétně se jedná o naši republiku, státy Evropské unie (Rakousko, Slovensko, Polsko, Německo, Francie) a mocnosti mimo Evropskou unie jakými jsou USA a Rusko.
Contemporary concepts of education for tolerance and multiculturalism
Keywords: Tolerance; národ; národnost; etnický; etnikum; rasa (převážně v AJ); rasový; rasová menšina; etnická menšina; národnostní menšina; multikulturní výchova; multikulturalita; integrace; interkulturní vzdělávání; rasismus.; Tolerance; nation; nationality; ethnic; ethnicity; race; racial; racial minorities; ethnic minority; ethnic minority; multicultural education; multiculturalism; integration; intercultural education; racism.