Stravovací návyky středoškolské mládeže - Šebestová, Linda (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce jsou "Stravovací návyky středoškolské mládeže. Teoretická práce je zaměřena na obecné poznatky z oblasti stravování, rozbor zdravé výživy v kontrastu s nezdravým stravováním a současně dostupná preventivní opatření zaměřená na výživu a stravování. Na teoretickou část navazuje kvantitativní výzkumné šetření. Výzkum byl proveden formou dotazníků. Cílem bakalářské práce je zjistit stravovací návyky žáků na středních školách a navrhnout vhodné preventivní opatření.
The feeding habbits of highschool teenagers
Keywords: stravování; racionální výživa; životní styl; dospívající; středoškolská mládež; feeding; rational nutrition; lifestyle; adolescents; high school teenagers