Porovnání orebného a bezorebného zpracování půdy na základě ekonomických ukazatelů - Alexa, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zaměřuje na porovnání orebné a bezorebné technologie zpracování půdy na základě ekonomických ukazatelů. Byly porovnávány časy jednotlivých pracovních operací, náklady na zaměstnance a pohonné hmoty. Za účelem sběru dat byl proveden polní pokus na dvou sousedních pozemcích s využitím rozdílného způsobu zpracování půdy. Získané hodnoty z jednotlivých pozemků byly porovnány mezi sebou.
Comparison of plowing and without plowing tillage based on economic indicators
Keywords: Půda; zpracování půdy; ekonomické ukazatele; orba; bezorebné zpracování; Soil; tillage; economic indicators; plowing; without plowing tillage