Cíle podniku v jednotlivých fázích jeho životního cyklu - Malachová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se skládá ze dvou částí - z teoretické a z praktické. V teoretické části jsou nejprve vysvětleny pojmy podnik a podnikání podle různých autorů a definic. Dále jsou rozebrány fáze životního cyklu podniku. Následně jsou popsány cíle podniku - primární cíl a ostatní cíle. Další kapitola se týká možností sledování cílů - zde se pojednává o pyramidové soustavě ukazatelů. Praktická část obsahuje výpočty, tabulky, grafy a příslušné komentáře k získaným hodnotám. V závěru práce je zhodnocena současná situace podniku a jsou navrženy aktuální dílčí cíle.
Objectives of a company in individual periods of its existencional cycle
Keywords: podnik; životní cyklus podniku; poměrové ukazatele; systém ukazatelů Du Pont; rentabilita vlastního kapitálu; enterprise; enterprise lifecycle; ratio indicators; Du Pont system of factors; return on equity