Externí zdroje financování podniku - Kohlová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce je uvést základní terminologii používanou ve finančním řízení, charakterizovat vývoj situace financování podnikatelské sféry a dostupnosti jednotlivých zdrojů financování. Podrobně zpracovat zejména oblast bankovních úvěrových produktů a nástrojů pro jejich komparaci. U vybrané společnosti provést analýzu současného stavu zdrojů financování a navrhnout případná opatření v oblasti struktury financování s ohledem na požadavky podnikové strategie. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část zahrnuje základní pojmy a souvislosti mezi nimi. V praktické části je provedena analýza zdrojů financování firmy v letech 2008 až 2010 a stanoven nejoptimálnější zdroj financování pro daný investiční záměr, kterým je nákup recyklační a třídící linky.
External sources of financing business
Keywords: zdroje financování; kapitálová struktura; náklady kapitálu; sources of financing; capital structure; cost of capital