Vytvoření a ověření výukového programu pro posluchače VKZ: Možnosti využití alternativních směrů v rámci regeneračních technik (Thajská masáž) - Brožek, Radek (Jihočeská univerzita, 2011)
Úkolem mé bakalářské práce bylo navrhnout a ověřit v praxi výukový program alternativních regeneračních technik, v tomto případě zaměřený na tradiční thajskou masáž. V teoretické části byly popsány klasické a alternativní metody regenerace. Praktická část je věnována jednotlivým edukačním jednotkám výukového programu tradiční thajské masáže. Výuka byla cílena na posluchače 3.ročníku prezenčního studia oboru výchova ke zdraví Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity. Výukového programu se zúčastnilo 22 studentů, kteří byli podrobně seznámeni vybranými hmaty tradiční thajské masáže. Rozsah získaných znalostí studentů byl ověřen jednoduchou dotazníkovou metodou vlastní konstrukce. Na základě vyhodnocení těchto dotazníků bylo možné ověřit, že studenti prokázali po prodělaném výukovém programu větší míru odborných znalostí.
Creation and check of tutorial programme for students of programme "Health Education": Possibilities usage of alternative methods within regeneration methods (Thai massage)
Keywords: Regenerace; alternativní směry v regeneraci; thajská masáž; ajurvéda; myoskeletární aparát; Regeneration; Alternative treatment guidelines; Thai massage; Ayurveda; Myoskeletal system; Regeneration; Alternative treatment guidelines; Thai massage; Ayurveda; Myoskeletal system