Analýza pitného režimu studentů Vysoké školy ekonomické - Hrubý, Radek (Jihočeská univerzita, 2015)
Svoji diplomovou práci jsem zaměřil na pitný režim studentů Vysoké školy ekonomické. V teoretické části proběhla literární rešerše dostupných pramenů vztahujících se k danému tématu. Zpracovaná témata jsem zachytil z různých pohledů. Úvodem jsem se věnoval otázce, jak lidský organismus hospodaří s vodou, ve druhé části jsem se zaměřil na rozmanité druhy nápojů i z pohledu jejich vhodnosti či nevhodnosti zapojení do pitného režimu. Ve třetí (výzkumné) části jsem se soustředil na to, jaké je druhové složení nápojů zapojených do pitného režimu, objem přijatých tekutin, časování příjmu, prostředí, způsob ve kterém je realizován pitný režim studentů Vysoké školy ekonomické. V praktické části je popsaná metodologie výzkumu. Vybral jsem dotazníkovou metodu, která byla použita na probandech Vysoké školy ekonomické. Použil jsem dotazník vlastní konstrukce.
The drinking regime of students selected faculties of Economics.
Keywords: pitný režim; nápoje; drinking habits; drinks