Sociální práce s prostituujícími - Cinklová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na přiblížení specifik sociální práce s prostituujícími z pohledu sociálního pracovníka. Práce je rozdělena na praktickou a teoretickou část. Teoretická část se zaměřuje na bližší specifikaci zmíněné problematiky, představením nejčastějších a nejtypičtějších nepříznivých jevů, které prostituci doprovází. Také sociální prací s prostituujícími. Praktická část bakalářské práce interpretuje výsledky kvalitativního výzkumného šetření. Výzkumné šetření proběhlo formou polostrukturovaných rozhovorů se sociálními pracovníky z organizací, které se zaměřují na problematiku prostituce v České republice. Tato část obsahuje také diskutování kvalitativního výzkumného šetření. Výsledkem šetření je zjistit jaká jsou specifika sociální práce s prostituujícími.
Social work with prostitutes
Keywords: prostituce; placené sexuální služby; druhy prostituce; pouliční prostituce; patologické jevy; sociální práce; metody a techniky sociální práce; kvalitativní výzkum; polostrukturovaný rozhovor; prostitution; paid sexual services; types of prostitution; street prostitution; pathological phenomena; social work; methods and techniques of social work; qualitative research; semi-structured interview