Systém správy identit pro malé a střední firmy - Maxa, Karel (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématém práce je vytvoření systému pro správu identit u malých a středních firem. Práce obsahuje čtyři hlavní části. První část obsahuje nezbytný teoretický základ jako je popsání RBAC modelu nebo namodelování vztahu mezi prakticky používanými objekty (uživatelská identita, role, pozice, oprávnění, účet...). V rámci druhé části byla provedena analýza fungování a potřeb cílených organizací. Třetí část popisuje návrhovou část vyvíjené aplikace. Čtvrtá část se zabývá samotnou implementací aplikace. Hlavním výstupem práce je hotová aplikace schopná nasazení u prací definovaných organizací. Aplikace obsahuje veškeré funkčnosti požadované v rámci první fáze projektu.
Identity Management Solution for Small and Medium Businesses
Keywords: Java EE; webová aplikace; informační systém; správa identit; systém správy identit; IdM; RBAC; Role-Based Access Control; Spring; Hibernate; OpenIDM; Active Directory; Google Apps; Java EE; web application; information system; identity management; identity management system; IdM; RBAC; Role-Based Access Control; Spring; Hibernate; OpenIDM; Active Directory; Google Apps