Klavírní tvorba Dmitrije Kabalevského - Mezerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomové práce je zmapovat život, tvorbu a pedagogický přínos ruského skladatele Dmitrije Borisoviče Kabalevského. Dále bych chtěla přiblížit dětskou klavírní instruktivní literaturu D. Kabalevského, neboť se jedná o velmi vděčný přednesově metodický materiál hojně využívaný na základních uměleckých školách. Součástí práce je metodický rozbor instruktivních skladeb, formální rozbor klavírních sonát a estetický rozbor koncertů.
Piano works of Dmitry Kabalevsky
Keywords: Kabalevskij; hudba 20. století; hudební výchova; sonatina; sonáta; koncert.; Kabalevsky; music of the 20th century; music education; sonatina; sonata; concerto.