Zjišťování a porovnávání stability kompostu pomocí respirometru pro různé typy zakládek - Ondráček, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce bylo ověřit vhodnost respirometru Ramko 2 pro měření biologické stability v průběhu kompostování v podmínkách katedry zemědělské techniky. Za tímto účelem byly založeny čtyři zakládky s obdobným složením a na nichž se měřila teplota a DRI během všech fází kompostování. Ze zaznamenaných dat byly vytvořeny grafy obou průběhů jednotlivých zakládek a jejich vzájemné porovnání. Z výsledků se posoudila vhodnost pro ověřování biologické stability.
Detection and comparison of stability of compost with respirometer for different types of piles.
Keywords: Biologická stabilita; respirometr; kompostování.; Biological stability; respirometer; composting.