Naplňování role prarodiče skrze moderní technologie - Průšová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku prarodičovství na dálku, které je naplňováno pomocí moderních technologií. Přehledová část se zabývá významem prarodičovství v rodině i problematikou stáří. Pozornost je věnována také komunikaci, a to jak verbální, tak neverbální. V neposlední řadě se tato část zabývá moderními technologiemi v rámci života seniorů. Hlavní část této práce tvoří empirická část, která prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů zjišťuje, jakým způsobem lze naplnit roli prarodiče pomocí moderních technologií, a také jaké aspekty jsou k tomuto naplňování potřebné.
Fulfilling the role of a grandparent through smart technologies
Keywords: prarodiče; vnoučata; rodina; komunikace; moderní technologie; vzdělávání; grandparents; grandchildren; family; communication; modern technologies; education