Elitářství v sociální práci z pohledu sociálních pracovníků - Smolová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma elitářství v sociální práci dosud nebylo v české odborné literatuře popsáno. V teoretické části bakalářské práce jsou shrnuta nejdůležitější témata související se sociální prací a s elitářstvím. Cílem práce bylo identifikovat elitářství v sociální práci z pohledu sociálních pracovníků. Výzkum se zaměřoval na pojetí prestiže jednotlivých cílových skupin a forem sociální práce a na odhalení faktorů, které je ovlivňují. Výzkum byl proveden kvalitativně, metodou dotazování, technikou polostrukturovaného rozhovoru.
Elitism in Social Work by Social Workers
Keywords: elitářství; moc; prestiž povolání; role sociálního pracovníka; sociální práce; elitism; power; occupational prestige; role of social worker; social work