Geografický průvodce arktickým územím - Špicberky - Vyhlídka, Robert (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této diplomové práce je vypracování prvního českého geografického průvodce arktickým územím souostroví Špicberky. Práce se opírá především o anglicky a německy psanou odbornou literaturu, ale i o osobní zkušenosti autora, které zde získal během tříměsíčního pracovního pobytu. Teoretická část obsahuje podrobný popis souostroví dle praxe používané pro tvorbu geografických průvodců. Praktická část obsahuje návrh vlastních turistických tras včetně map, jejich náročnosti, fotografií a specifik. Další součástí budou pracovní listy zaměřené pro žáky základní školy, prezentace a doplňující text pro učitele.
Geographical guide of the arctic area - Špicberky
Keywords: Průvodce; Norsko; Špicberky; Svalbard; Arktida; Longyearbyen; Turismus.; Guide; Norway; Spitsbergen; Svalbard; the Arctic zone; Longyearbyen; Tourism.