Fotovoltaické články v solárních elektrárnách a měření jejich parametrů - Kutta, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
V současné době dochází k velkému rozvoji alternativních (obnovitelných) zdrojů elektrické energie, zvláště k využívání solární energie. Tato práce obsahuje teoretický popis fyzikálního principu, popis používaných fotovoltaických článků, rozdělení článků podle použité technologie výroby, popis jejich měření, seznámení s měřením parametrů solárních zařízení v praxi, popis provedených měření.
Photovoltaic Elements used in the Solar Energy and Testing of their Parameters
Keywords: fotovoltaický článek; solární panel; sluneční energie; photocell; solar panel; solar energy