Kurzové sázky jako jedna z forem patologického hráčství u adolescentů - Dokulil, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zaměřuje na kurzové sázení u dospívajících chlapců. V teoretické části je vysvětlena hra jako celoživotní záležitost, následně je cíleno ke hře hazardní; pozornost je věnována kurzovému sázení. V souvislostmi s dětmi jsou nastíněny nevelké výzkumy v oblasti rizikového chování na internetu nebo v oblasti hazardních her. Empirická část kombinuje kvantitativní a kvalitativní pojetí. Rozhovory s účastníky dávají společně s teorií podklad pro hypotézy a dotazníkové šetření, které bylo provedeno na pěti školách, třech základních a dvou středních. Výsledky v empirické části naznačují, že dospívající chlapci mají s kurzovým sázením zkušenosti i přes nedosažení plnoletosti. Velmi častým důvodem k jejich sázkařské aktivitě je sport a oblíbenou formou je sázení přes internet.
Odds betting as a form of pathologic gambling among adolescents
Keywords: kurzové sázení; dospívající chlapci; hazardní hra; sport; sázka; patologické hráčství; peníze; Fixed-odds betting; adolescent boys; hazard game; sport; bet; pathological gambling; money