Regionální politika a její efekty na úrovni LAU2 - Chalupská, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce s názvem Regionální politika a její efekty na úrovni LAU2 je identifikace efektů uplatňování nástrojů a opatření regionální politiky na základě analýzy rozvoje vybraných obcí, a sice obcí Třeštice a Knínice, jež jsou součástí mikroregionu Telčsko v kraji Vysočina. Teoretická část se zabývá regionální politikou obecně a změnám v jejím pojetí, problematikou fondů EU, strategickými dokumenty a možnými způsoby financování rozvojových záměrů z národních a regionálních zdrojů. Praktická část se věnuje socioekonomické analýze daných obcí a vytvoření přehledu obdržených dotací. Na tomto základě jsou zhodnoceny dopady jednotlivých skupin projektů na změnu socioekonomických ukazatelů.
Regional policy and its effects on the level LAU2
Keywords: Regionální politika; fondy EU; operační programy; financování; socioekonomická analýza; dotace; dopad.; Regional policy; EU funds; operational programs; funding; socio-economic analysis; grants; effects.