Logistika a řízení výroby ve vybraném podniku - Hanousková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je analyzovat činnost podniku zabývajícího se výrobu plastových a dřevěných oken s cílem zaměřit se na organizaci výroby a distribuci a navrhnout opatření ke zlepšení. Diplomová práce je zaměřena na analýzu výroby a distribuce společnosti WindowStar s.r.o., která je jednou z dceřiných společností rakouského holdingu D.E.I.N. Haus. Společnost WindowStar s.r.o. sídlí v Plané nad Lužnicí a zabývá se výhradně výrobou plastových a dřevěných oken. Trendy v nákupu oken se často mění a konkurence v tomto odvětví je vysoká, proto je nutné, aby společnost vylepšovala svou konkurenční schopnost i finanční stabilitu. Analýzou výroby a distribuce byla zjištěna, některá místa vhodná pro zlepšení. Poté byla navržena opatření s konkrétními návrhy pro uskutečnění těchto opatření vedoucí k následným úsporám. Doporučuji společnosti změnit vykupovatele plastového odpadu a neshodných plastových výrobků, dále pak vytvořit přířezový plán pro řezání hliníku, jak u plastových tak u dřevěných oken. V neposlední řadě pak změnit dodavatele zasklívacích lišt potřebných pro výrobu dřevěných oken a více se věnovat vyjednávání a spolupráci se svými dodavateli.
Logistics and Production Management in a Selected Company
Keywords: logistika; výroba; distribuce; zakázková výroba; logistics; production; distribution; custom-made production