Změna právní formy podnikání z osoby samostatně výdělečně činné na společnost s ručením omezeným - Pekařová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je popsat problémy přechodu z fyzické osoby na společnost s ručením omezeným a s tím související finanční a daňové obtíže. Práce se snaží podat přehled problematiky transformace právní formy podnikání z hlediska legislativních a daňových výhod a nevýhod. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na právní úpravu podnikání fyzické osoby a společnosti s ručením omezeným, porovnání daňových výhod a nevýhod těchto forem podnikání a způsoby přechodu včetně všech souvisejících nákladů. V praktické části jsou získané znalosti aplikovány na konkrétní subjekt a tato část také obsahuje návrh vhodných postupů přechodu. Na základě poznatků z teoretické a praktické části mohou být výsledky práce použity jako návod pro lidi, kteří chtějí změnit svou právní formu podnikání.
The Arrangements for the Transition from a Natural Person to a Limited Liability Company
Keywords: fyzická osoba; společnost s ručením omezeným; přechod; legislativa; daň; natural person; limited liability company; transition; legislation; tax