Distribuované databázové systémy - Geyer, Jakub (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se snaží přispět k problematice distribuce velkých dat na databázové úrovni. Jednotlivé způsoby distribuce dat jsou zde analyzovány zejména s ohledem na možné decentralizované využití. Získané poznatky jsou následně použity při tvorbě konceptu systému pro ukládání a sdílení biologických vzorků vzniklých měřením na hmotnostním spektrometru.
Distributed database systems
Keywords: distribuované; distribuce; dat; databáze; databázový; systém; škálovatelnost; sharding; CAP; scaling; cluster