Dezinformace v současném českém mediálním prostoru - Čížková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se bude zabývat především pojmy dezinformace a fake news a to převážně v českém mediálním prostoru. Shrne pojmy a definice, které s dezinformacemi souvisí a jevy, které je pomáhají šířit. Práce představí různé motivace jednotlivců, kteří dezinformace šíří, i motivace dezinformačních webů.
Disinformation in Current Czech Media
Keywords: dezinformace; fake news; dezinformační web; kampaň; profit dezinformátorů; disinformation; fake news; disinformation website; campaign; disinformation profit