Problematika mentální anorexie a možnosti její léčby - Janoušová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je zpracována teoreticky. V první kapitole je popsán historický pohled na ženu, druhá kapitola definuje poruchy příjmu potravy a mentální anorexii. Třetí kapitola se snaží objasnit příčiny mentální anorexie a dispozice k ní. Čtvrtá se zabývá projevy mentální anorexie, jak somatickými, tak psychickými. Poslední kapitola se věnuje léčbě mentální anorexie. Je zde popsána jak léčba tělesných, tak léčba psychických následků a metod, které psychoterapie používá.
Anorexia Nervosa and Possibilities of its Treatment
Keywords: mentální anorexie; poruchy příjmu potravy; léčba; terapie; příznaky; průběh; příčiny; následky; hubnutí; komplikace; dispozice; diety; diuretika; laxativa.; anorexia nervosa; eating disorder; medical treatment; therapy; symptomps; course; cause; consequences; slimming; complications; dispositions; diets; diuretics; laxatives.