Poruchy příjmu potravy - Lukešová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je vytvořit preventivní program v oblasti poruch příjmu potravy. Ve své práci jsem se pokusila o zpracování problematiky poruch příjmu potravy zejména v období dospívání a rané dospělosti. Snažila jsem se o upřesnění a vysvětlení základních pojmů, historický vývoj těchto onemocnění a jejich příčiny.Především jsem se však věnovala možnostem prevence. Data získaná kvalitativním výzkumem mi pomohla zodpovědět otázky, které se týkaly znalostí studentů v oblasti problematiky poruch příjmu potravy. Dotazníky byly rozneseny k vyplnění na tři střední školy v Jižních Čechách. Jejich návratnost byla stoprocentní a vyhodnocení mi posloužilo k vyhotovení preventivního programu.
Eating Disorders
Keywords: Poruchy příjmu potravy; mentální bulimie; mentální anorexie; záchvatovité přejídání; příčiny; důsledky; prevence; Eating Disorders; Bulimia Nervosa; Anorexia Nervosa; Binge Eating; Cause; Consequences; Prevention