Současná kohezní politika EU a její budoucnost ve vazbě na Českou republiku - Švepešová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je porovnání programových období 2007-2013 a 2014-2020, posouzení vlivu těchto nalezených změn na Českou republiku i na budoucnost celé kohezní politiky Evropské unie. K dosažení cíle bakalářské práce bylo využito analytických metod, srovnávání, obsahových analýz a statistických údajů. Především byly zkoumány oficiální dokumenty na úrovni EU i ČR týkající se postojů a návrhů ohledně budoucnosti kohezní politiky v programovém období 2014 2020 a dokumenty hodnotící uplynulé programové období 2007 2013. Výsledkem je pak shrnutí těchto změn a popis jejich možných výhod případně nevýhod pro Českou republiku. Zhodnoceny jsou také ve vztahu k celé Evropské unii.
Current cohesion policy of the European Union and its future in relation to the Czech Republic
Keywords: Kohezní politika; fondy Evropské unie; programové období; operační program; Cohesion policy; Funds of the European Union; programming period; operational program