Rozšíření listonohů v ČR se zaměřením na současné i bývalé vojenské prostory - Metličková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou rozšíření listonohů v České republice se zaměřením na současné i bývalé vojenské prostory. Je zde charakterizována třída lupenonožci (Branchiopoda) a zároveň je pojednáno o výskytu v bývalém i současném vojenském prostoru. Práce podává ucelený pohled na výskyt těchto živoucích fosilií. Součástí práce je i vzájemná komparace dvou našich jediných zástupců z řádu listonožky (Notostraca).
Distribution of tadpole shrimps in the Czech Republic with special focus on current and former military areas
Keywords: lupenonožci; listonoh letní; listonoh jarní; vojenské prostory; vojenský újezd; Lepidoptera; summer tadpole shrimp (Triops cancriformis); spring tadpole shrimp (Lepidurus apus); military areas; military district