Analýza podpory cestovního ruchu ve venkovských obcích Jihočeského kraje v rámci Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 - Blažek, Libor (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zaměřuje na podporu cestovního ruchu v podobě dotací soukromým subjektům. V práci je provedeno ex post hodnocení dopadů konkrétního opatření Programu rozvoje venkova 2007-2013 v Jihočeském kraji (ČR), jež bylo zaměřeno na podporu ubytovacích a sportovních zařízení. Analýza dopadu podpory na fungování konečných příjemců je provedena z hlediska míry využívání jejich služeb. V práci je stanovena úspěšnost této podpory a jsou navrženy změny ke zlepšení efektivity podpor.
Analysis of support tourism in the rural municipalities of the South-Bohemian region within the Rural Development Programme 2007-2013 of the Czech Republic.
Keywords: podpora cestovního ruchu; rozvoj venkova; Program rozvoje venkova; PRV; podpora ubytovacích zařízení; dotace; Jihočeský kraj; cestovní ruch; infrastruktura cestovního ruchu; Rural Development Programme; RDP; development of rural areas; support of tourism; grants; support of accommodaion devices; tourism; tourism infrastructure