Diverzita MHC alel a parazitace v populacích drobných hlodavců - Vejsada, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce poskytuje zhodnocení modelů parazitismu a populační diverzity MHC alel u hrabošovitých hlodavců. A vyhodnocení souvislostí mezi MHC diverzitou a ektoparazitickou infekcí.
The diversity of MHC alleles and parasitism in populations of small rodents
Keywords: MHC; hraboši; ektoparazité; selekce; MHC; voles; ectoparasites; selection