Jazyková analýza a komparace zvolených dívčích románů - Vedrová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce bude analýza jazykových prostředků, které užívají autoři dívčích románů, a různé způsoby práce s nimi. Pozornost bude zaměřena na jazykovou rovinu morfologickou, lexikální a syntaktickou. Komparace by měla ukázat vývojové změny v užívání jazykových prostředků v různých časových obdobích. Práce bude rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část bude vycházet z dostupné odborné literatury, především ze současných učebnic stylistiky. V praktické části se autorka zaměří na jazykové prostředky. Jazykový materiál bude čerpat z románů, které si sama zvolila.
Lingvistic analysis and comparation of chosen girls novels
Keywords: dívčí romány; žánr; historie; funkční styl; Helena Šmahelová; Stanislav Rudolf; Luděk Stínil; Sandra Lanczová; Lenka Lanczová; lingvistická alanýza; lingvistická komparace; vývoj jazyka; novels for girls; genre; figures of speech; Helena Šmahelová; Stanislav Rudolf; Luděk Stínil; Sandra Lanczová; Lenka Lanczová; linguistic analysis; linguistic comparison; linguistic development