Řízení služeb ve vybraném podniku - Matějů, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na řízení služeb v penzionu Na louži. Hlavním cílem je analýza tržních podmínek penzionu Na louži v lokalitě Český Krumlov. Teoretická část je zaměřena na popis služeb, jejich charakteristiku a vlastnosti. Dále se zabývá popisem marketingu cestovního ruchu a vymezuje důležité pojmy související s ubytovacími službami, jakož i řízení obsazenosti a cenové politiky prostřednictvím Yield a Revenue managementu. Praktická část se věnuje určení ekonomické pozice podniku. K tomu jsou využity zejména statistické údaje a vlastní výpočty, grafy a tabulky a údaje získané z vlastního dotazníkového šetření mezi zákazníky, zaměstnanci a majitelem penzionu. Na základě výsledků dotazníkového šetření, vlastního pozorování a vývojových trendů jsou sestaveny vhodná návrhová řešení.
Management services in selected company
Keywords: hotelnictví; služby; řízení služeb; revenue ukazatele; metoda SERVQUAL; dotazníkové šetření; návrhová řešení; hotelery; services; management services; revenue indicators; method SERVQUAL; questionnaire survey; proposals