Rovinné mechanismy - Hoffman, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá tématem rovinných mechanismů, soustřeďuje se na vymezení dané oblasti, výčet jednotlivých možností matematického popisu mechanismů a možnosti jejich modelování s využitím výpočetní techniky. Zejména se jedná o program Geogebra, v němž je vytvořena většina schémat a modelů uvedených mechanismů. Vytvořené modely jsou zaznamenány na přiloženém CD. Důležitou kapitolou práce jsou mechanismy používané ke kreslení rovinných křivek, zakončenou mechanismy pro kreslení přímky.
Planar mechanisms
Keywords: mechanismus; homogenní souřadnice; GeoGebra; kinematická analýza; mechanismy pro kreslení křivek; mechanism; linkage; straight line; GeoGebra; kinematic analysis; mechanisms for drawing curves