Humanitární fotografie - prodej nebo svědectví - Bucharová, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematickou humanitární fotografie z hlediska procesu otherizace, a to na příkladu epidemie cholery v Zambii v roce 2010. Práce je postavena na kvalitativní metodice(konkrétně případové studii, analytické generalizaci). V práci argumentuji, že každá humanitární fotografie nutně obsahuje "dokumentující" a "prodávající" aspekty, neboť na jednu stranu vypovídá ve prospěch lidí v nouzi a dokumentuje určitou realitu a na druhou stranu je že zkoumám je jejím účelem získat další peníze pro poskytování pomoci, ale i udržení autority dané organizace a pracovních míst zaměstnanců.
Humanitarian Photo - Selling or Witnessing the Others
Keywords: humanitární pomoc; humanitární fotografie; Zambie; cholera; analytická generalizace; humanitarian aid; humanitarian photo; Zambia; cholera; anlytic generalisation