Vybrané aspekty alkoholu na vybraných středních školách v Prachaticích a Vimperku - Slavíčková, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je zaměřena na problematiku zneužívání alkoholu mládeží na středních školách v městech Prachatice a Vimperk. Teoretická část se zabývá alkoholem, mládeží a jejím zneužíváním alkoholu , rizikovými a protektivními faktory a typy prevencí. Praktická část představuje výzkum na vybraných středních školách, jehož cílem je zjistit a porovnat, jak se zkušenosti středoškolské mládeže s alkoholem liší či jsou stejné, před 18. rokem věku a po 18. roku věku mládeže.
Selected aspects of alcohol on selected secondary schools in Prachatice and Vimperk
Keywords: alkohol; mládež; dospívání; rizikové a protektivní faktory závislostí; alcohol; youth; adolescence; risk and protective factors for addiction