Analýza rozptylu ve velikosti roztoče Varroa destructor na různých stanovištích chovu včely medonosné. - Jeslínková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2023)
Varroa destructor je ektoparazitický roztoč, který každoročně způsobuje globální ztráty kolonií včelstev, a proto je důležité najít udržitelná řešení tohoto problému. Tato bakalářská práce se zabývá otázkou, zda roztoči Varroa vyvíjející se při mírně zvýšené teplotě plodového hnízda ve včelstvu mají menší velikost, která může značit fenotyp pro selekci směřující k varroarezistenci včel.
Analysis of variance in size of mite Varroa destructor in different habitats of honey bee breeding.