Možnosti financování rozvoje kombinované dopravy - Závodná, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavní cíl bakalářské práce je analýza financování kombinované dopravy v kontextu jejího rozvoje. Financování dopravy je velmi důležité, a proto tato práce je zaměřena především na to, odkud financování pochází. První část je věnována významu a postavení kombinované dopravy a financování kombinované dopravy. Druhá část je zaměřena na analýzu současného stavu kombinované dopravy a možnosti jejího rozvoje. V průběhu analýzy jsou také porovnány zdroje financování a případné náklady na kombinovanou dopravu. V závěru práce je dílčí cíl práce obsahující i návrh vedoucí k rozvoji kombinované dopravy. Hlavním návrhem je vytvoření a vydávání jednotných legislativních předpisů o využívání překládek v ČR s garantováním volného přístupu.
Possibilities of Combined Transport Development Funding
Keywords: infrastruktura; financování dopravní infrastruktury; kombinovaná doprava; rozvoj kombinované dopravy; infrastructure; transport infrastructure funding; combined transport; combined transport development