Výuka frazémů v rámci českého jazyka na 2. stupni ZŠ - Peterková, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na výuku frazémů v rámci českého jazyka na 2. stupni základní školy, především na výuku v 7. ročníku. Práce se dělí na teoretickou a výzkumnou část. Cílem teoretické části je vymezit základní přehled frazeologie jako lingvistické disciplíny a didaktické hry jako aktivizující metody výuky. Empirická část popisuje tvorbu a užití didaktických pomůcek pro výuku frazémů a dále shrnuje výsledky dotazníkového šetření.
Teaching phrasemes in the Czech language at the 2 nd grade of elementary school
Keywords: Frazeologie; přísloví; přirovnání; pranostika; rčení; didaktická hra; Phraseology; proverb; simile; weather saying; saying; didactic game