Prevalence nadváhy a obezity u dětí na 2. stupni ZŠ v regionu Klatovsko. - Paveza, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá zjištěním prevalence nadváhy a obezity u dětí na 2. stupni základních škol v regionu Klatovsko. K vyhodnocení dat bylo použito hodnot výšky a váhy probandů, stanovení BMI indexu, dále bylo použito hodnot obvodu pasu a obvodu boků, stanovení WHR indexu. Výzkum probíhal na sedmi základních školách v regionu Klatovska a zúčastnilo se jen 230 dětí, z toho 110 chlapců a 120 dívek. Zjištěná prevalence u probandů činí 6,08 % u nadváhy a 1,73 % u obezity.
The prevalence of overweight and obesity at Secondary School Pupils in the Region of Klatovsko.
Keywords: prevalence; nadváha; obezita; proband; prevalence; overweight; obesity; proband