Analýza typů chovů pštrosů v ČR - Kulík, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce řeší otázku analýzy typů chovů pštrosů v České republice a zařazení jednotlivých typů podle intenzity chovu. Seznamuje případné zájemce o chov s tímto netradičním hospodářským zvířetem, s původem, historií, s podmínkami chovu a hospodářským užitkem. V práci jsou hodnoceny některé vybrané pštrosí chovy v České republice. Ty byly blíže popsány a zařazeny do jednotlivých typů chovů podle intenzity.
Analysis of the types of breeding ostriches in the CR
Keywords: pštros; historie; vývoj; výživa; typy chovů; ČR; Evropa; ostrich; history; development; nutrition; types of breeds; CZ; Europe