Využití digitálních technologií ve volném čase seniorů - Šachová, Viktorie (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá popisem toho, jak se digitalizace promítá do volnočasových aktivit seniorů a jak se proměnila v souvislosti s pandemií Covid Sars 19. Tato teoretická práce se úvodem zabývá procesem stárnutí a stářím, změnami a potřebami s ním spjatými. Dále popisuje volný čas a volnočasové aktivity v seniorském věku a v poslední části se věnuje digitálním technologiím ve volném čase a v době pandemie, s návazností na roboty jako sociální společníky a virtuální realitu.
The Use of Digital Technologies in Seniors' Leisure Time
Keywords: senior; volný čas; volnočasové aktivity; digitální technologie; pandemie; COVID-19; osamělost; robotika; virtuální realita; stáří; stárnutí; aplikace; on-line prostor; senior; free time; leisure activities; digital technologies; covid-19 pandemic; loneliness; robotics; virtual reality; old age; aging; application; online space