K obecným otázkám lingvistické antropologie - Vlachová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná bakalářská práce sleduje obecné otázky interdisciplinárního oboru, který se pohybuje na pomezí lingvistiky a antropologie lingvistické antropologie. Cílem práce je sjednotit poznatky o lingvistické antropologii jako samostatné vědní disciplíně z více odborných publikací. Jedná se o teoretickou práci zabývající se diferenciací lingvistiky a lingvistické antropologie, jejím postavením v systému humanitních věd, historickým přehledem o vývoji lingvistické antropologie a následném formování lingvistické antropologie jako samostatného vědního oboru. Dále následuje výčet paradigmat a primárních tematických celků v rámci lingvistické antropologie.
To general questions of linguistic anthropology
Keywords: lingvistika - lingvistická antropologie - jazyk - kultura - společnost; linguistics - linguistic anthropology - language - culture society