Srovnání úrovně znalostí geologie na nižších gymnáziích a 2. stupni základních škol v Českých Budějovicích - Šírek, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá hodnocením úrovně znalostí neživé přírody u žáků 9. ročníků základních škol a kvart víceletých gymnázií na vybraných školách v Českých Budějovicích. K ověřování úrovně je přistupováno pomocí didaktického testu. Před samotným ověřováním byl nejprve proveden předvýzkum na menším vzorku respondentů a na jehož základě byly upraveny otázky testu, který už byl následně použit ve školách pro účely výzkum. Práce si klade za cíl poodhalení skutečných výsledků žáků na obou vzdělávacích stupních a také možnost poukázat na oblasti ve výuce geologie, s kterými mohou mít žáci potíže. Tato bakalářská práce byla vypracována v rámci projektu GAJU 065/2010/s.
Comparison of content knowledge in geology among students of junior secondary grammar schools and 2. level primary schools in České Budějovice
Keywords: neživá příroda; základní školy; víceletá gymnázia; České Budějovice; didaktický test; geologie; geology; inanimate nature; primary school; secondary grammar schools; České Budějovice; didactic test; geology