Projekt: Příprava pokrmů ve výuce na primární škole - Červená, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se v teoretické části zabývá třemi okruhy. První část je věnována projektové metodě na 1. stupni základních škol, ve druhé můžeme naleznout cíle a výstupní kompetence žáka 1. stupně podle RVP pro základní vzdělání. V neposlední řadě zde nalezneme kapitolu o tvořivosti v praktických činnostech a uvedení do historie stolování v minulých staletích. V praktické části je vytvořeno deset projektů, které se zaměřují na přípravu pokrmů a stolování ve výuce. Jsou určeny pro čtvrté a páté třídy základních škol. Součástí jsou i vypracované přípravy jednotlivých pokrmů, zkušenosti z realizace některých projektů, výhody a nevýhody, reakce žáků či formulace obecnějších doporučení pro uplatňování originálních výukových projektů.
Preparation of Dishes in Primary School Education
Keywords: člověk a svět práce; kuchyně; zdravé pokrmy; projektová metoda; příprava pokrmů; man and the world of work; cuisine; healthy food; project method; food preparation