Návrh projektu rozvoje hippoturistiky - Vilčeková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomové práce se zabývá rozborem problematiky návrhu jezdecké stezky, analýzy vzniku jezdeckých stezek a podmínek jejich realizace. Práce se zabývá také finančním aspektem realizace jezdecké stezky. Rámcově je řešen návrh jezdecké stezky na Šumavě podle metodiky studie proveditelnosti.
The proposal of hippotourism development project
Keywords: Hippoturistika; hippoturistická stezka; jezdecká stanice; studie proveditelnosti; Hippoturism; ridding track; riding station; feasibility study