Ideální mateřská škola očima dítěte - Reimannová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce je prozkoumat představu předškolních dětí o ideální mateřské škole. Teoretická část se zaměřuje na osoby, které nejvýrazněji přispěly k formování základů předškolního a dalších druhů vzdělávání. Následující kapitoly se zabývají alternativním školstvím a legislativou. Praktická část obsahuje výsledky kvalitativního výzkumu, který byl realizován formou skupinových a individuálních rozhovorů. Dále byla využita analýza dětské kresby. Komunikačními partnery byly děti z mateřských škol.
Ideal kindergarten through the eyes of a child
Keywords: ideální; mateřská škola; předškolní; děti; ideal; nursery school; pre-school; children